Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rondetafelgesprek kinderopvang live te volgen

Het rondetafelgesprek, waarin vertegenwoordigers en deskundigen de vaste Kamercommissie informeren over de stand van zaken in de kinderopvang, is live te volgen. De algemene vraag die aan bod komt is “Hoe moet de kinderopvang in de toekomst (middellange en lange termijn) worden ingericht om een goede kwaliteit te waarborgen?’’
Rondetafelgesprek kinderopvang live te volgen
Foto: ANP Photo

Het gesprek vindt plaats op maandag 3 juni van 10 tot ongeveer 17.15 uur. Aan tafel schuiven vertegenwoordigers namens ouders, de branche, kinderopvang- en gastouderorganisaties en de wetenschap aan om hun visie te geven op toekomstbestendige en kwalitatief hoogstaande kinderopvang.

Ouders en kinderopvang

Namens de ouders nemen Gjalt Jellesma van BOinK, Marjet Winsemius van Voor Werkende Moeders, een ouder van een oudercommissie en een woordvoerder van de ouderparticipatiecrèches plaats. De kinderopvang wordt vertegenwoordigd door managers van Dak Kinderopvang, MIK Kinderopvang, Montris Kinderopvang, Carlien Langelaan van de Vereniging GastOuderBranche en er schuift een pedagogisch medewerker aan van Kinderstad.

Wetenschap

Iedere categorie is ingedeeld in een eigen gespreksblok en krijgt anderhalf uur spreektijd. De dag begint met vertegenwoordigers uit de wetenschap, waar natuurlijk Hoogleraar Kinderopvang Ruben Fukkink niet ontbreekt, aangevuld door prof. Janneke Plantinga en prof. Bas ter Weel. Jeanet van de Korput van de Bernard van Leer Foundation, beleidsadviseur Serv Vinders en een vertegenwoordiger van het ROC Mondriaan completeren de eerste gespreksgroep.

Branchevertegenwoordigers

De dag eindigt met gesprekspartners namens de branche, zoals Lex Staal van de Brancheorganisatie, Ilse van der Weiden van de Abvakabo, vertegenwoordigers van de PO-Raad en de GGD en twee wethouders van Rotterdam en Almere.

Inbreng vanuit het werkveld

Naast een visie op de toekomst, zullen onderwerpen als het integrale kindcentrum, kwaliteit, de rol van de overheid, de bezuinigingen en zorgen over de toename van informele kinderopvang aan bod komen. De Kamercommissie van het Ministerie van Sociale Zaken, bestaande uit woordvoerders kinderopvang van verschillende partijen, ontving al veel antwoorden op deze vragen. Zij riep kortgeleden het werkveld namelijk op om hun visie op de toekomst van de kinderopvang in te sturen. Dat werd massaal gedaan. De inhoud van deze adviezen, vormen de basis waarop het Rondetafelgesprek gaat plaatsvinden.

Het gesprek zal maandag 3 juni live te zien zijn op tweedekamer.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.