Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Risicomonitor gaat gedeeltelijk geld kosten

Risicomonitor gaat gedeeltelijk geld kosten

Consument en Veiligheid en FCB bieden het onderdeel Veiligheid en Gezondheid uit de Risicomonitor voortaan tegen betaling aan. Het onderdeel Arbo blijft wel gratis beschikbaar voor ondernemers.

Verdwijnen
Even was er sprake van dat het onderdeel Veiligheid en Gezondheid helemaal zou verdwijnen. FCB kondigde eind oktober een onderzoekje aan naar gebruikers van de Risicomonitor en hun bereikheid om te betalen. In totaal maken 1700 kinderopvangorganisaties gebruik van de Risicomonitor. 51 procent van de gebruikers gaf aan te willen betalen, 49 procent gaf aan (nog) niet tot betaling over te willen gaan. Deze laatste groep wil dat de kwaliteit van de Risicomonitor eerst verbeterd wordt.

Kosten
Met het geld dat wordt betaald voor het onderdeel Veiligheid en Gezondheid, zullen de verbeteringen worden doorgevoerd. FCB rekent erop dat dit in het eerste kwartaal van 2012 gebeurt. In eerste instantie zou de Risicomonitor tot en met 2012 gratis aangeboden worden, maar het verbeteren en doorontwikkelen van het systeem kostte meer geld dan verwacht. De kosten voor het onderdeel Veiligheid en Gezondheid komen te liggen op 100 euro per organisatie en 20 euro per locatie.

Lees meer op de website van FCB >>

Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.