Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rekentool voor beroepskracht kind ratio

Rekentool voor beroepskracht kind ratio

Het ministerie van SZW heeft een rekenprogramma ontwikkeld waarmee je eenvoudig kunt uitrekenen hoeveel beroepskrachten er op de groep moeten staan. De rekentool is gebaseerd op afspraken in het Convenant Kwaliteit Kinderopvang.

Bso
De rekentool kan zowel voor groepen in de dagopvang als voor groepen in de buitenschoolse opvang worden gebruikt. Je vult heel eenvoudig het aantal kinderen in de bepaalde leeftijdscategorie in en de tool berekent hoeveel beroepskrachten er volgens het convenant op de groep moeten staan.

Inspectie
De rekentool wordt per 1 januari 2013 opgenomen in de Regeling kwaliteit kinderopvang en peuterspeelzalen en zal vanaf dat moment de enige berekeningswijze zijn voor de bepaling van het maximale aantal kinderen per beroepskracht. De GGD zal vanaf 1 september 2012 deze rekentool ook gebruiken tijdens inspecties.

Samenwerking

Het rekenprogramma is ontwikkeld in opdracht van het ministerie van SZW en in samenwerking met de convenantpartijen – Brancheorganisatie Kinderopvang en BOinK – GGD Nederland en VNG.

Bron: Rijksoverheid/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.