Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Reinoud Kroese – Regeldruk en uitdagingen in de kinderopvangbranche

Iedere week horen we wel weer een roeptoeterende politicus met een mening over de kinderop-vang, vaak niet gehinderd door al te veel kennis van de praktijk. En altijd naar aanleiding van iets wat in de media komt. Het klimaat lijkt wat grimmig te worden: wethouders roepen dat er strenger gehandhaafd gaat worden. Want er wordt toch teveel geld verdiend. En te weinig aan de kwaliteit gedaan. Zeggen ze.

Dat heet beeldvorming. Den Haag toont zich weer eens een niet erg betrouwbare partner door de kaasschaaf erover heen te halen. Hoezo arbeidsparticipatie blijven faciliteren in een vergrijzend land? En ouders worden onrustig; toch maar twee in plaats van drie dagen KDV per week het komende jaar?

Laat u niet gek maken
Er komt nogal wat op u af. Laat u niet gek maken. Het is zaak om hier goed mee om te gaan. Precies daarvoor is deze conferentie bedoeld. Ik sta graag even stil met u bij alle -nieuwe- regels waar u aan moet voldoen. Vier ogen altijd op groep of camera’s? Verplichte raad van Toezicht? Glazen wanden? Ruim 100 adviezen liggen er van de Commissie Gunning. Die worden uitgewerkt door de overheid in overleg met de branche. Op 23 november a.s. is wel duidelijk welke kant het opgaat, laat u dus bijpraten op het congres “Grote dag voor kleinere kinderkinderopvangorganisaties”!

Nog meer regeltjes
Verscherpt toezicht en strengere handhaving roepen veel politici. Maar wat betekent dit in de praktijk? Hoe bereid ik me hier goed op voor? Bied ik echt de kwaliteit die ik zou willen bieden? En wat doet ik als de gemeente gaat handhaven? Hoe blijf ik in gesprek? Nog meer regeltjes: Arbo-RIE? Al sinds 1994 verplicht!Gebruiksvergunning?Moet sinds november 2008! Verbouwingsplannen? Vanaf 1 januari 2012 is er een nieuwBouwbesluit. Allemaal regels die er zijn, of u het nu leuk vindt of niet. Makkelijker wordt het als u op tijd de juiste mensen inschakelt. Houdt u daar rekening mee in uw plannen? En heeft u de financiële middelen voor het geval dat?

Vette jaren
De vette jaren zijn voorbij dus risico- en kostenbeheersing moeten hoog op de agenda staan; waar kan het iets minder en slimmer? Personeelskosten zijn de grootste post dus flexibilisering is belangrijk. Zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit en de emotionele veiligheid van kinderen. Er kan meer dan u denkt!

Het wiel is allang uitgevonden dus dat moet u vooral niet zelf blijven doen! In een half uur praat Reinoud Kroese u op 23 november a.s. in vogelvlucht bij over de jongste ontwikkelingen. Met praktische tips. Recht voor z’n raap en altijd met verbetering van de kwaliteit in het achterhoofd. En daarna is er voldoende tijd om tijdens de workshop en de vragenuurtjesdieper op een aantalonderwerpen in te gaan met Reinoud Kroese en Peter Kuijper.En u gaat naar huis met een handzaam boekje boordevol met tips & tricks!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.