Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Privégegevens kinderen uit kinderdagverblijf op straat

Privacygevoelige informatie van kinderen is letterlijk op straat komen te liggen bij een verhuizing van kinderdagverblijf Esrein in Hengelo.
Directeur Jaap Buitenhuis noemt de situatie zorgwekkend.
Directeur Jaap Buitenhuis noemt de situatie zorgwekkend. - Foto: Free Images

Dit meldt Tubantia. Het kinderdagverblijf sluit de deuren, en daardoor is veel huisraad langs de kant van de weg gezet. Inclusief vuilniszakken met papieren waarop vertrouwelijke informatie staat over de kinderen en hun ouders. Zo valt onder andere te lezen over een vader die een ernstig ongeluk heeft gehad, het antibioticagebruik van kinderen en de mate waarin ze hun ontlasting onder controle hebben.

Reactie directeur

Esrein maakt onderdeel uit van Het Kindercentrum.nl in Twente. Directeur Jaap Buitenhuis noemt de situatie zorgwekkend. ‘We zijn zo zorgvuldig met de overdracht van de gegevens omgegaan en dat horen we ook secuur te doen. Dat het open en bloot op straat heeft gelegen, daar heb ik geen excuses voor. Dit is heel erg fout’, aldus Buitenhuis in Tubantia. Inmiddels is alles van de straatkant gehaald.

Het is niet de eerste keer dat privégegevens van een kinderopvang uitlekken. Berend Botje had een lek in haar website, waardoor privacygevoelige info naar buiten kwam. Lees meer >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.