Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Prentenboek Nationale Voorleesdagen bekend

‘We hebben er een geitje bij’ van Marjet Huiberts en geïllustreerd door Iris Deppe is het Prentenboek van het jaar 2016 geworden.
voorleesdagen.jpg
Bij het prentenboek zit een gratis app met spelletjes - Foto: Fotolia

Dit is bekend gemaakt in de aanloop naar de Nationale Voorleesdagen die van 27 januari tot en met 6 februari gehouden worden. De Nationale Voorleesdagen en in het bijzonder het Nationaal Voorleesontbijt zijn populair in de kinderopvang. Veel kinderdagverblijven en peuterspeelzalen regelen een bijzondere voorleesgast tijdens het Nationale Voorleesontbijt.

Voorlezen stimuleren 

De Nationale Voorleesdagen zijn bedoeld om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. De campagne is een initiatief van Stichting Lezen en vindt volgend jaar al voor de dertiende keer plaats. Het Nationale Voorleesontbijt is op woensdag 27 januari 2016.

Gratis app

‘We hebben er een geitje bij’ gaat over een nieuwe bewoner die op de kinderboerderij geboren wordt.  Voor Mik het babygeitje heeft gevonden moet hij langs alle andere kinderboerderijdieren, die elk op hun eigen manier uiting geven aan hun blijdschap over de geboorte van het nieuwe geitje. Speciaal tijdens de voorleesdagen is er een mini-editie van dit prentenboek beschikbaar, plus een gratis app die vanaf 27 januari te downloaden is. In deze app kun je spelletjes spelen, liedjes luisteren en kijken naar de animatie van het prentenboek, voorgelezen door Georgina Verbaan.

Goed voorlezen aan peuters: hoe doe je dat? Stichting Lezen deelt een paar tips zodat je nog meer uit het voorleesmoment haalt.Ga met de muis over de grote foto en lees de tips>>

Nederlandse jeugdbibliothecarissen kozen behalve het Prentenboek van het Jaar nog negen prentenboeken uit die centraal staan. Dit zijn:

De krijtjes staken – Drew Daywalt en Oliver Jeffers (De Fontein)

De krokodil die niet van water hield– Gemma Merino (Lemniscaat)

De leeuw en het vogeltje – Marianne Dubuc (Querido)

Feestmaal voor de koning – Marlies Verhelst en Linde Faas (Lemniscaat)

Gewonnen – Ruth Wielockx (Clavis)

Gonnie & vriendjes in ganzenpas – Olivier Dunrea (Gottmer)

Het ei van Egel – Nozomi Takahashi (De Eenhoorn)

Sneeuwwitje breit een monster – Annemarie van Haeringen (Leopold)

Vergeet mij nietje – Milja Praagman (De Eenhoorn)

We hebben er een geitje bij! – Marjet Huiberts en Iris Deppe (Gottmer) – Prentenboek van het Jaar 2016

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.