Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Pauline Schellart wint Managementprijs Kinderopvang

'Pauline is de juiste vrouw, op het juiste moment, op de juiste plaats'. Dat concludeert niet alleen de toetsingscommissie Managementprijs Kinderopvang, maar ook haar collega's van kinderopvangorganisatie Kober in Breda. Hoewel zij nog maar ruim een jaar directeur-bestuurder is van de Kober groep, laat zij een onuitwisbare voetdruk achter. Maar Schellart draagt ook actief uit dat kinderopvang een belangrijke sector is. De Managementprijs Kinderopvang 2014/2015 gaat naar.....Pauline Schellart.
Pauline Schellart wint Managementprijs Kinderopvang

Pauline Schellart is een gepassioneerde directeur. Haar passie voor de sector komt voort uit het feit dat kinderopvang op allerlei manieren bijdraagt aan de ontwikkeling van mensen: de ontwikkeling van kinderen, de ontwikkeling en carrière van vrouwen en mannen, de ontwikkeling van medewerkers in de sector en het belang ervan voor de samenleving. Toen de sector het moeilijk kreeg, keerde Schellart terug. Zij vond dat de sector niet op de oude weg kon voortgaan en wilde actief bijdragen aan een noodzakelijke verandering.

Sociale media

Om haar passie kenbaar te maken, weet Schellart de (sociale) media prima te vinden. Zij gebruikt de publiciteit bewust om de boodschap uit te dragen. Zij zei zelf ooit: ‘Ik besloot terug in de sector te gaan om een serieuze bijdrage te leveren aan het op de kaart zetten van de kinderopvang o.a. door gebruik van sociale media. Wil de kinderopvang aantrekkelijk zijn en blijven voor onze klanten, dan zullen we de sociale digitale snelweg actief moeten betreden.’

Op Kinderopvangtotaal houdt Pauline Schellart een weblog bij waarin ze het accent legt op profilering in de kinderopvang, veranderen, emancipatie/diversiteit, leiderschap en talentontwikkeling. Haar blogs worden zo gewaardeerd, dat ze vanaf 2015 de vaste column van Rob Vergeer (oud-bestuurder Triodus) overneemt in tijdschrift Management Kinderopvang. Lees hier haar weblogs

Samenwerking onderwijs

Schellart staat ook bekend om haar inzet voor een intensieve samenwerking tussen onderwijs en kinderopvang. Volgens de Toetsingscommissie komt haar ervaring als bestuurder in het onderwijs hierbij goed van pas. ‘De samenwerking met het onderwijs is bij Kober inmiddels geen vraag meer, maar een gegeven’, schrijft de commissie in haar beoordeling.

Nevenactiviteiten

Ook buiten Kober is Schellart actief. Zij zit in het bestuur van de Internationale school in Breda. Landelijk is zij (en Kober) lid van KINDwijzer en van de Vereniging KIK (Kwaliteit in Kinderopvang). Daarnaast was zij lid van het netwerk jonge directeuren van de BdKO, dat in september van dit jaar is opgeheven.

Sanering Kober

De toetsingscommissie keek kritisch naar hoe het Schellart en Kober vergaat na één jaar directeurschap. Het begin leek lastig. Niet alleen volgde zij een uiterst populaire directeur op bij Kober, Walter Bakx (hij won de Managementprijs in 2003/2004), ook kreeg ze te maken met een forse sanering waarbij 140 medewerkers hun baan verloren. ‘Des te opmerkelijker is het dat ruim een jaar na datum de hele organisatie weliswaar nog steeds met veel respect spreekt over de oud-bestuurder, maar tegelijkertijd enthousiast is over het nieuwe elan onder de huidige bestuurder’, aldus de toetsingscommissie. ‘Het is fantastisch om te zien hoe Pauline haar visie in no-time weet te implementeren en verankeren. (..) Het zelfvertrouwen van de Kober groep is binnen allen geledingen voelbaar aanwezig.’

Over de Managementprijs Kinderopvang

De Managementprijs Kinderopvang wordt al vanaf 2000 uitgereikt. Vorig jaar won Corona Koek, directeur van Zo Kinderopvang in Den Haag. Andere prijswinnaars van de afgelopen jaren zijn Ans van Hooff (Ludens, Utrecht), Marie-Louise van Mourik, (Stichting Kinderopvang Alphen aan den Rijn en Kinderopvang Bodegraven) en Pico Kuiper (Kinderopvang Nederland). De prijs is een initiatief van de Stichting Managementprijs Kinderopvang, bestaande uit kinderopvangondernemers, JSO, de Brancheorganisatie Kinderopvang en Ed Buitenhek. De toetsingscommissie bestaat uit John Ringens, George Vodegel en Hetty Lieftink.

Volg hier Pauline Schellart op Twitter

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.