Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ouders woedend om foutieve naheffing kinderopvangtoeslag

Ouders zijn woedend omdat ze honderden tot duizenden euro’s moeten terugbetalen van de Belastingdienst. De Belastingdienst zegt dat dit door de kinderopvangorganisaties komt.
foutieve-kinderopvangtoeslag.jpg

Het gaat om een naheffing van de kinderopvangtoeslag van het jaar 2014, die in alle gevallen te zijn gebaseerd op onjuiste informatie. Dit zou komen door een storing in het softwaresysteem waar kindercentra mee werken, aldus Kinderopvang Randstad. Bij deze organisatie alleen hebben meer dan duizend ouders een brief met de foutieve naheffing ontvangen.

Boze ouders

Ook de Belastingdienst zegt dat de schuld bij de kinderopvang ligt. De kindercentra verwijzen op hun beurt de ouders naar de Belastingdienst, om bezwaar te maken. Wie er nu precies debet aan de foutieve naheffingen is, is nog onduidelijk. Op Twitter wemelt het van de boze reacties van ouders die twitteren met #kinderopvangtoeslag. 

Belangenvereniging voor Ouders van Kinderen in de Kinderopvang & Peuterspeelzalen (BOinK) heeft inmiddels samen met de Belastingdienst een instructie voor ouders opgesteld, om ouders een langdurige bezwaarprocedure te besparen. De SP in de Tweede Kamer is verbolgen en laat weten dinsdag opheldering te willen van het kabinet tijdens het wekelijkse vragenuurtje. 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.