Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Oud-bestuurder KinderRijk koninklijk onderscheiden

Martijn van der Kroef, oud bestuurder van kinderopvangorganisatie KinderRijk, is koninklijk onderscheiden. Ze ontving dit vanwege haar toegewijde inzet voor de kinderopvang de afgelopen 20 jaar.
Martijn vd Kroef.jpg
Van der Kroef had niets in de gaten en was op het moment dat de onderscheiding werd uitgereikt dan ook op vakantie.

Behalve directeur van KinderRijk heeft Van der Kroef zich op allerlei fronten actief ingezet om het belang van een hoge pedagogische kwaliteit in de kinderopvang onder de aandacht te brengen. Van der Kroef was mede-initiatiefnemer van de WOK, de landelijke Werkgroep Onderwijs en Kinderopvang. Verder was ze bestuurder van IKOOK, de vereniging van sterrenscholen in Nederland. Ze maakt deel uit van PACT en de kopgroep Kindcentra 2020.

Volledig verrast

Op 14 januari van dit jaar nam Van der Kroef afscheid van KinderRijk. Om haar te eren, gingen haar oud-collega’s aan de slag om een koninklijke onderscheiding aan te vragen. Van der Kroef had niets in de gaten en was op het moment dat de onderscheiding werd uitgereikt dan ook op vakantie. Ze reageerde op haar vakantieadres volledig verrast en ook heel blij, vertelt haar voormalig managementassistent.

Groei van de sector

KinderRijk zegt in een reactie heel trots te zijn op de onderscheiding en deze ook meer dan terecht te vinden. ‘Ze heeft met haar werk daadwerkelijk een bijdrage geleverd in de groei van de sector, alsook in de ontwikkeling van duizenden kinderen in Amstelveen en Amsterdam.’

In 2013 werd, bij zijn vertrek als directeur van kinderopvangorganisatie Triodus, Rob Vergeer koninklijk onderscheiden. Lees meer

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.