Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Oproep aan kinderopvang: compenseer ouders die geen noodopvang krijgen

Net als tijdens de vorige lockdown doen de brancheorganisaties BK, BMK en BOinK een dringend beroep op alle kinderopvangorganisaties om ouders te compenseren die geen gebruik kunnen maken van de noodopvang. Het gaat om het bedrag boven het fiscaal maximum uurtarief.
kinderopvangtoeslag laptop
© damircudic / Getty Images / iStock

Als ouders wel gebruik maken van de noodopvang, kan de organisatie ervoor kiezen de boven-fiscale compensatie alleen uit te keren voor de dagen dat er geen gebruik is gemaakt van de opvang. Met andere woorden: de boven-fiscale compensatie wordt alleen betaald over de contracturen waar de ouder géén gebruik van heeft gemaakt.

‘Om niet’

Een klein deel van de ouders maakt meer gebruik van de noodopvang dan de uren waarvoor ze een contract hebben. Het advies van de brancheorganisaties is om deze opvang ‘om niet’ te verstrekken daar als dit binnen de bestaande personeelsbezetting kan worden opgelost.

Alle ouders ontvangen net als na afloop van de vorige lockdown hun eigen bijdrage over hun contracturen terug via de SVB.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.