Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ook Leo Houwen vertrekt bij de Brancheorganisatie

Na het vertrek van Lex Staal bij de Brancheorganisatie Kinderopvang maakt ook voorzitter Leo Houwen zijn vertrek bekend. Houwen is na zijn vertrek op 1 april een klein jaar bij de Brancheorganisatie in dienst geweest.
Leo Houwen kleur.jpg

‘Een nieuwe fase vraagt in dit geval ook om een nieuwe voorzitter’, vertelt Houwen. ‘Mijn hoofdtaak was om zowel in- als extern weer perspectief voor de sector en de vereniging aan te brengen. Met dank aan de leden, bestuur en medewerkers heeft dit geleid tot positieve ontwikkelingen; het halflege glas is weer halfvol.’

SER-advies

Toen Houwen in mei 2015 begon , stond de branche er heel anders voor dan nu. Dankzij het terugdraaien van de € 650 miljoen aan bezuinigingen op de kinderopvangtoeslag en met een stevig inhoudelijk SER-advies over kindvoorzieningen als handvat, is er weer een positief perspectief ontstaan waardoor de sector uitzicht heeft op stabiliteit en herstel.

Lex Staal vertrekt na vijf jaar als directeur bij Brancheorganisatie Kinderopvang. Lees meer

Toekomst kinderopvang

Ook intern is er het één en ander veranderd. De Brancheorganisatie heeft een roerig jaar achter de rug met veel bestuurswisselingen.  Onder voorzitterschap van Leo Houwen vonden het afgelopen najaar regionale sessies plaats met leden van de Brancheorganisatie. Daarin werd onder andere gesproken over de ontwikkelingen rond kindvoorzieningen en de toekomst van de branche. Tot medio mei 2016 wordt concreet gewerkt aan toekomtsscenario’s. Dat moet leiden tot een nieuwe verenigingskoers onder leiding van een daarbij passende voorzitter.

Opstappen

Leo Houwen stapt per 1 april 2016 op. Dat is ook de datum dat Lex Staal begint als directeur bij de MOgroep.  Er is nog geen opvolger bij de Brancheorganisatie Kinderopvang voor Staal en Houwen bekendgemaakt.

Brancheorganisatie Kinderopvang hoopt binnenkort met een aangevuld bestuur aan de slag te gaan dat meer representatief is voor de vereniging. Veel leden denken echter dat dit niet een einde maakt aan de problemen. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.