Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Online vraagbaak voor kindcentra gestart

Hoe ontwikkel je een kindcentrum? Welke stappen kun je nemen? Welke vragen en knelpunten kom je tegen? Op deze en andere vragen heeft de nieuwe Werkplaats Kindcentra antwoord.
In Werkplaats Kindcentra werken twaalf organisaties samen om vraagstukken op te lossen.
In Werkplaats Kindcentra werken twaalf organisaties samen om vraagstukken op te lossen. - Foto: Free Images

In Werkplaats Kindcentra werken twaalf organisaties samen om kennis over kindcentra te delen, vraagstukken op te lossen en inzichten te delen met het werkveld. Kinderopvangorganisaties kunnen hun vraagstukken bij de digitale werkplaats neerleggen.

De werkplaats is een samenwerkingsverband van onder meer het Kinderopvangfonds, MOgroep, Sardes en het Nederlands Jeugdinstituut. Idee achter de werkplaats is om ‘denkkracht, verbeelding, kennis en ervaring’ met betrekking tot kindcentra te delen. Twee tot drie keer per jaar bespreken de organisaties samen casussen.

Als het aan de politiek ligt, wordt er al in deze kabinetsperiode begonnen met het realiseren van de plannen van de Regiegroep Kindcentra 2020. Lees meer >>

Een kindcentrum is een intensieve samenwerking of zelfs een integratie van onderwijs en kinderopvang voor kinderen tot 12 jaar. Onderwijs, gemeenten en kinderopvang werken hard aan het realiseren van deze centra. Er zijn nog veel knelpunten, zoals bestuurlijke en juridische vragen, huisvesting, personeel, financiën en procesvoering. De partners van de werkplaats kindcentra delen kennis om vraagstukken op te lossen. In coproductie werken zij aan het oplossen van praktische vraagstukken vanuit het veld. De werkplaats deelt de inzichten met het veld, zodat anderen hiervan kunnen profiteren.

Klik hier voor meer info

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.