Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nog geen besluit voorbereidingskosten en feestdagen

Nog geen besluit voorbereidingskosten en feestdagen

Ondanks aandringen van de Brancheorganisatie Kinderopvang heeft het ministerie van SZW nog geen uitsluitsel gegeven over het declareren van feestdagen en de voorbereidingstijd op de bso. Ondernemers zitten met smart op meer informatie te wachten omdat oudercommissies voor 2012 hun advies moeten uitbrengen over het eventueel verhogen van het uurtarief.

Positieve verwachtingen
Maandag 12 september zal de brief vanuit het ministerie dan eindelijk komen, dit vermeldt de Brancheorganisatie Kinderopvang aan haar leden. Hoewel er nog niks bekend is, is de Brancheorganisatie positief gestemd over de te verwachten uitkomsten. Zij rekent erop dat  declaratie van feestdagen conform de huidige urenberekening binnen de kinderopvang (gebaseerd op een handreiking zoals bij implementatie van de Wet Kinderopvang in 2004 door het ministerie zelf is vrijgegeven) gehandhaafd blijft.

Discussie
Aanleiding voor de discussie is de uitspraak van het ministerie in een brief d.d. 8 juli jl. waarin wordt gesteld dat het declareren van voorbereidingskosten/ vervoerskosten binnen de buitenschoolse opvang (BSO) niet mag op het moment dat er geen kinderen daadwerkelijk worden opgevangen. Ook feestdagen zijn niet declarabel. Met betrekking tot de voorbereidingskosten heeft Brancheorganisatie Kinderopvang er bij de minister op aangedrongen pas te handhaven vanaf 1 januari 2012 zodat er tijd is om, waar nodig, aanpassingen binnen de organisaties te realiseren. De minister heeft hierin toegestemd.

Uiteraard kunt u, als de inhoud van de brief bekend is, dit lezen op Kinderopvangtotaal.nl.

Lees hier de discussie tussen kinderopvangondernemers en -medewerkers op Linkedin >>

Ondernemers zijn zelf druk aan het rekenen geslagen. Lees meer op Linkedin >>

Lees ook: 25-08-11 Voor september uitsluitsel voorbereidingskosten

Foto: Stock.XCHNG

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.