Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nijntje vingerverf van Bruynzeel gevaarlijk

Redactie Kinderopvang
Nijntje vingerverf van Bruynzeel kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Daarvoor heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gewaarschuwd. De verf bevat een te hoge concentratie van de stof NDELA die ook in veel cosmetische producten, shampoo en bad- en douchegel zit.
Nijntje vingerverf van Bruynzeel gevaarlijk
Foto: Bruynzeel

Het gaat om een bepaalde partij van het product Nijntje (miffy) vingerverf, maar Bruynzeel haalt uit voorzorg alle Nijntje-vingerverfproducten terug. De stof NDELA is een zogenoemde nitrosamine en kan kankerverwekkend zijn.

In de mond

‘Voor speelgoed en andere producten voor kinderen gelden nu eenmaal strengere eisen’, aldus een woordvoerder van de NVWA vrijdag. ‘Tijdens het verven kunnen kinderen het spul in hun mond krijgen en al bij een klein beetje verf wordt de veiligheidsnorm overschreden.’ Vanwege de strengere regels bij producten voor kinderen mag de stof niet in vingerverf zitten, maar bijvoorbeeld wel in cosmetica voor volwassenen.

Terugsturen

Wie de tubes vingerverf in huis heeft, wordt verzocht er geen gebruik van te maken en de verf terug te sturen naar Bruynzeel. De aanschafprijs wordt dan vergoed, aldus het bedrijf in een veiligheidswaarschuwing.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.