Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe versie Protocol kinderopvang & corona

Het kabinet heeft besloten dat de anderhalve meter-regel wordt losgelaten. De gezamenlijke branchepartijen hebben met het ministerie van SZW het protocol kinderopvang aangepast conform de nieuwe versoepelingen. Met betrekking tot de risicogroepen blijft het advies om in overleg met de bedrijfsarts tot ander werk te komen.
corona
Pixabay

De richtlijnen voor personeelsleden/gastouders die zwanger zijn, zijn vooralsnog niet aangepast. Zwangere medewerkers blijven dus vanaf week 28 alleen werkzaamheden uitvoeren waarbij het lukt om 1,5 meter afstand van anderen (zowel kinderen als volwassenen) te houden. De richtlijn is er ter bescherming van de zwangere werknemers en het ongeboren kind, om het risico dat zij lopen. Dit betekent dat een werknemer niet verplicht kan worden na 28 weken nog op de groep te werken.

Risicogroepen

De branchepartijen blijven in gesprek met het Ministerie van SZW hierover, en in het bijzonder over het eventuele onderscheid tussen wel of niet-gevaccineerde zwangere medewerkers.

Met betrekking tot de risicogroepen blijft het advies om in overleg met de bedrijfsarts tot ander werk te komen. Voor de risicogroepen wordt de 1,5 meter nog steeds als veilige afstand gezien.

Download hier het protocol met arcering van de wijzigingen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.