Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe versie beslisboom beschikbaar

Er is een nieuwe versie van de beslisboom beschikbaar die duidelijk maakt of kinderen naar de opvang of de basisschool mogen. In deze versie zijn onder meer wijzigingen doorgevoerd bij klachten zoals hooikoorts of astma.  
Quarantaine corona
© Halfpoint / stock.adobe.com

De vragen over de toepassing van de beslisboom worden steeds specifieker. Dat stelt oudervereniging BOinK, de verantwoordelijk organisatie voor de beslisboom, in staat deze steeds nauwkeuriger te maken.

De afgelopen periode kreeg BOinK onder meer vragen over kinderen en huisgenoten die last hebben van klachten zoals hooikoorts of astma. Wanneer moet een kind in deze situatie thuis blijven en wanneer mag het naar de kinderopvang en/of school?

AJN Jeugdartsen Nederland heeft de kwestie met het RIVM besproken. De conclusie: op twee plaatsen is de beslisboom aangepast.

De wijzigingen:

  • Als een huisgenoot klachten heeft die passen bij corona én benauwd is, en deze klachten passen bij gebruikelijke/bekende klachten (zoals hooikoorts of astma), dan mag het kind naar de opvang of naar school. Heeft de huisgenoot naast klachten die passen bij corona ook koorts dan blijft het kind wel thuis.
  • Als het gaat om benauwdheid of veel hoesten en passen die klachten bij gebruikelijke/bekende klachten (zoals hooikoorts of astma), dan mag het kind wel naar de opvang en/of school. Heeft het kind koorts, dan moet het thuisblijven.

Ook in de Engelstalige boom zijn deze wijzigingen doorgevoerd.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.