Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe beslisboom voor dagopvang, gastouderopvang en bso

Er is een nieuwe beslisboom beschikbaar voor de dagopvang, de gastouderopvang en de bso, inclusief de noodopvang. De aanpassingen hebben te maken met (zelf)testen en gelden indien van van toepassing ook tijdens de schoolsluiting in de week voor kerst.  
Pixel-Shot / stock.adobe.com

Inmiddels is bekend dat het basisonderwijs en de bso in de week voor de kerstvakantie dicht gaan. Dat is in de week van 20-24 december. De kinderopvang voor 0-4 jaar en gastouderopvang blijven in deze week wel open en daarvoor geldt deze beslisboom.

Het basisonderwijs en de bso zijn in die week alleen geopend voor noodopvang van kwetsbare kinderen en kinderen van ouders met een cruciaal beroep. Voor deze noodopvang geldt de beslisboom ook.

De wijzigingen in de beslisboom:

  • Zelftesten kunnen worden gebruikt naast het testen bij de GGD. Maar niet voor het verkorten van de quarantaineperiode. Bij milde klachten mag je gebruik maken van een zelftest. Maar bij een positieve zelftest moet zo snel mogelijk een test gedaan worden bij de GGD. Om quarantaine te verkorten is een GGD test altijd noodzakelijk.
  • Voor kinderen van 0 jaar t/m 12 jaar die in de afgelopen 8 weken corona hebben gehad, geldt dat zij niet hoeven te testen en ook niet in quarantaine moeten. Kinderen van 0 tot en met 12 jaar hoeven dus niet thuis te blijven als zij nieuwe klachten krijgen die passen bij corona, minder dan 8 weken na de eerste ziektedag (of testdatum) van een bevestigde corona-infectie. Twijfel je? Bel dan de GGD

Na het kerstweekend

Na het kerstweekend gaat de bso weer open. De bso is dus tijdens de twee weken reguliere kerstvakantie van de scholen wel geopend. Ook daarvoor geldt de beslisboom. Het basisonderwijs start weer op maandag 10 januari 2022.

Verder worden alle maatregelen die sinds 28 november 2021 gelden, verlengd tot en met in ieder geval vrijdag 14 januari 2022.

Je kunt de nieuwe beslisboom hier downloaden: https://www.boink.info/stream/beslisboom-verkouden-kind-0-jaar-tm-groep-8-boinkajnrivm.pdf

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.