Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe beslisboom voor kinderopvang

Naar aanleiding van de gewijzigde quarantaineregels is er een nieuwe beslisboom beschikbaar voor kinderopvang en onderwijs. Wanneer mag een kind wel of niet komen?
informatiedocument-handvatten-voor-kinderopvang-bij-zware-coronamaatregelen
Foto: Pixabay

De beslisboom is een vertaling van de regels van het RIVM en de Rijksoverheid. De beslisboom hanteert geen eigen regels. De beslisboom geeft duidelijkheid over wat te doen bij een verkouden kind van 0 jaar tot groep 8, en geeft antwoord op vragen over wanneer een kind in quarantaine moet of daar weer uit mag. Klik hier om naar de meest actuele versie van de beslisboom te gaan.

Quarantaine

De beslisboom is gebaseerd op de nieuwste quarantaineregels, die in de persconferentie van 25 januari zijn aangekondigd en intussen zijn verwerkt in het protocol voor de kinderopvang. Volgens de nieuwe regels hoeven kinderen van 0 tot 18 jaar niet zelf in quarantaine als ze een huisgenoot of nauw contact zijn van iemand die besmet is met corona, als ze zelf geen klachten hebben. Kinderen van 0 tot 4 jaar mogen met milde klachten naar de opvang, maar niet als zij nauw contact hebben gehad met of een huisgenoot zijn van een positief getest persoon. Kinderen van 4-12 jaar mogen met milde klachten niet naar de buitenschoolse opvang en worden geadviseerd een (zelf)test te doen. Klik hier voor meer informatie over het kinderopvangprotocol.

Record

De afgelopen week heeft het RIVM 530.015 positieve tests geregistreerd. Dat is een stijging van bijna 45 procent en voor de vijfde week op rij een nieuw record. De grootste stijging in het aantal meldingen was in de afgelopen week in de leeftijdsgroepen nul tot twaalf jaar en dertien tot zeventien jaar.

Voor medewerkers in de kinderopvang gelden sinds eind januari soepelere quarantaineregels. Lees er hier meer over. 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.