Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe aanvraag- en wijzigingsformulieren

LRK

De formulieren voor het aanvragen of wijzigen van locatiegegevens zijn per direct veranderd. Vanaf nu nemen gemeenten alleen nog formulieren van de nieuwste versie juni 2012 in behandeling. Dit geldt voor alle vormen van kinderopvang en het peuterspeelzaalwerk.

Landelijk Register Kinderopvang
De formulieren zijn op een aantal punten aangepast ten opzichte van de versie van januari 2012. Dit heeft te maken met een aantal wijzigingen in de regelgeving kinderopvang en met wijzigingen in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK). Dat laatste heeft vooral betrekking op gastouders die na 1 oktober verplicht zijn alle opvanglocaties in het LRK te laten registreren.

Gastouders
Het is daarom niet langer mogelijk om een wijziging van opvanglocatie met het wijzigingsformulier gastouderopvang door te geven. Als een gastouders op een andere locatie wil gaan opvangen, dan dient altijd een nieuwe aanvraag tot exploitatie voor die nieuwe locatie te worden ingediend. Daarnaast is in het aanvraagformulier gastouderopvang niet langer de verplichting opgenomen om een pedagogisch beleidsplan aan te leveren bij een aanvraag tot exploitatie van een voorziening voor gastouderopvang.

Naar de formulieren >>

Bron: Rijksoverheid.nl
Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.