Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw kenniscentrum huisvesting kinderopvang

Huisvesting

Kinderopvangorganisaties, scholen en gemeenten kunnen met hun huisvestingsvragen voortaan terecht bij een nieuw landelijk kenniscentrum. Dit centrum maakt als aparte stichting onderdeel uit van het Waarborgfonds Kinderopvang en is verder geinitieerd door de PO-Raad, VO-Raad en het VNG. De Brancheorganisatie Kinderopvang wordt nauw betrokken bij de vormgeving van het kenniscentrum.

Digitale kennisbank
Tot 1 september is er een verbouwingsperiode ingesteld waarin het kenniscentrum onder meer een digitale kennisbank inricht, kinderopvangbijeenkomsten organiseert over de crisis, de digitale sscholenbouwwaaier implementeert en de organisatie opzet. De website kennisindesteigers.nl is al in de lucht en de stichting is bereikbaar voor vragen over huisvesting.

Sprong voorwaarts
De ambitie van het kenniscentrum is om bij te dragen aan een grote sprong voorwaarts in de kwaliteit van gebouwvoorzieningen voor kinderen. Het haakt daarom in op de behoefte aan centraal toegankelijke kennis en vernieuwing, die samenhangt met actuele vraagstukken. Bijvoorbeeld rondom integrale kindvoorzieningen, het binnenmilieu, de ontgroening, de aangekondigde doordecentralisatie van gelden voor het buitenonderhoud van basisscholen en hun onderhoudsachterstand.

Marktonderzoek
In mei is een groot marktonderzoek gepland om meer inzicht te krijgen in de behoeften van scholen, kinderopvang en gemeenten. De huidige Waarborgfondsactiviteiten op het gebied van kennis en onderzoek worden overgeheveld naar het nieuwe kenniscentrum. De Stichting Waarborgfonds Kinderopvang blijft de borgstellingen verstrekken.

Bron: ANP
Foto: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.