Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Meeste vaders willen minder werken om te zorgen

Zeker 60 procent van de vaders met jonge kinderen wil liever meer tijd besteden aan de zorg voor hun kind wanneer praktische zaken en kosten geen rol zouden spelen.
Een eerdere peiling van Motivaction toont aan dat 58 procent van de mannen en vrouwen zorgtaken gelijk willen verdelen.
Een eerdere peiling van Motivaction toont aan dat 58 procent van de mannen en vrouwen zorgtaken gelijk willen verdelen. - Foto: Morguefile

Dat

Registreren

1 REACTIE

  1. Ik kan me helemaal vinden in de conclusie dat bepaalde zaken nog steeds niet goed geregeld zijn om werk en prive goed met elkaar te kunnen combineren, wanneer je allebei wilt blijven werken. 
    Waar ik wel wat moeite mee heb is de redenering dat als je thuis blijft, je ‘ onbetaalde zorg’  verricht. Natuurlijk draag je zorgtaken, maar zou dat betaald moeten worden dan? 
    Ook zie ik nog andere oplossingen dan het verruimen van het vaderschapsverlof of het investeren in de kinderopvang om de zorg thuis beter op te kunnen vangen. Het verlof houdt tenslotte toch een keertje op, of dat nu wat langer zal gaan worden of niet. Op de langere termijn zal er niet zo veel wijzigen als je het verlof verruimd.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.