Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meer dan 83.000 kinderen in de modder

Alexandra Sweers
Op 29 juni is het Nationale Modderdag. Voor de derde editie van dit evenement zijn al meer dan 83.000 kinderen op 1700 locaties aangemeld. Thema dit jaar is: Leven in de modder. Hierbij wordt aandacht gevraagd voor dieren en planten in de aarde.
Modderdag bij Kindercentrum 't Mouwtje in Bussum (SKBNM)
Niet alleen de kinderen

ModderDag is op 29 juni voor de derde keer in ons land en weer doen meer kinderen mee dan voorgaande jaren. Vorig jaar waren dat er nog 60.000. Iedereen kan zich nog steeds aanmelden via de site www.modderdag.nl en ontvangt dan de handige ModderWijzer.

Natuurervaring

ModderDag is een initiatief van Veldwerk Nederland en Schuttelaar&Partners. International Mud Day is ooit in Nepal ontstaan om kinderen de noodzakelijke positieve natuurervaringen te geven en de verbinding tussen kinderen en hun omgeving te realiseren en te vergroten. In navolging hiervan wordt ook in o.a. Australië, Denemarken, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië sinds enkele jaren in juni International Mud Day gehouden.

Stuur jullie allerleukste ModderDag-foto naar de redactie via info@kinderopvangtotaal.nl We zijn erg benieuwd!

Fenomeen

Marc Veekamp van organisator Veldwerk Nederland: ‘We zijn werkelijk overstelpt met positieve reacties en aanmeldingen. ModderDag is uitgegroeid tot een fenomeen.’ Wedstrijden wie het verst kan glijden of de hoogste moddertoren kan maken, heksensoep brouwen, bouwen en graven met kranen of je blote handen, modderbaden: alles is mogelijk! Tijdens ModderDag ontdekken kinderen én volwassenen wat modder is, hoe je er mee kunt spelen en wat de aarde betekent voor ons dagelijkse leven.

Ook de twee voorgaande jaren was de Nationale Modderdag een groot succes. Kijk hier naar het filmpje van de editie in 2013:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.