Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Levering zelftesten kinderopvang afgerond

De afgelopen weken zijn, soms met enige vertraging, zelftesten afgeleverd bij alle Nederlandse kinderopvangorganisaties. Inmiddels zijn alle leveranties afgerond. Dat meldt het ministerie van SZW. Onderzoek moet aantonen of de testen een succes zijn.
belangrijke-informatie-over-gebruik-zelftesten-voor-gastouders
Afbeelding van Alexandra_Koch via Pixabay

Zelftesten kunnen een positieve bijdrage leveren aan de continuïteit van de kinderopvang, aldus het ministerie. Door regelmatig (twee keer per week) preventief te testen, kan een besmetting vroegtijdig worden opgespoord en kunnen meer besmettingen worden voorkomen.

De afgelopen dagen hebben de laatste leveringen aan kinderopvangorganisaties en gastouders plaatsgevonden. Kinderopvanglocaties in basisscholen krijgen de testen geleverd via de school.

Monitoring

De komende periode voert onderzoeksbureau Oberon met het Kohnstamm Instituut een onderzoek uit naar zelftesten in de kinderopvang en het onderwijs. Het doel is om in kaart brengen of de zelftesten worden gebruikt, hoe tevreden de gebruikers hierover zijn en in hoeverre door het testen daadwerkelijk wordt bijgedragen aan de continuïteit van kinderopvang en onderwijs. De onderzoekers benaderen kinderopvangorganisaties om hieraan deel te nemen.

Altijd vrijwillig

De zelftest is een extra voorzorgsmaatregel in de kinderopvang. Het is een aanvulling op de bestaande coronamaatregelen voor de kinderopvang en komt ook niet in de plaats van de testen die door de GGD worden afgenomen. Het gebruik van een zelftest is altijd vrijwillig. Meer informatie vind je hier.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.