Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Landelijke aanbieder gastouderopvang wil lokale ondernemers helpen

Landelijke aanbieder gastouderopvang wil lokale ondernemers helpen

De landelijke aanbieder van gastouderopvang Flexmoeders.nl roept ondernemers in de kinderopvang op om samen op te trekken. De organisatie wil de administratieve, financiële en commerciële taken uit handen nemen van lokale gastouderbureaus, zodat zij zich weer kunnen richten op de begeleiding van gastouders.

Wijzigingen
Door wijzigingen en verscherpingen in de Wet Kinderopvang hebben ondernemers in de kinderopvangsector het zwaar, stelt directeur Wendeline van Luijk van Flexmoeders.nl. De sector heeft het zwaar met het verwerken van de wijzigingen in de Wet Kinderopvang en een aantal ondernemers in de gastouderopvang verkeert in zwaar weer, aldus Van Luijk.

Voordeel
De lokale ondernemers kunnen voordeel behalen door met een landelijke organisatie samen te werken, vindt de directeur. Met het zogeheten ‘ondernemersaanbod’ zouden de gastouderbureaus wel de lusten, maar niet de lasten ervaren. De ondernemer is minder tijd kwijt aan administratieve taken waardoor de markt zich herstellen. Met de combinatie van landelijke systemen en efficiënte administratie met het lokale karakter van de onderneming krijg je eigenlijk het beste van twee werelden, aldus Van Luijk.

Foto: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.