Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Laatste mogelijkheid subsidieaanvraag taal en interactie

Kinderopvangorganisaties en gastouders kunnen nog één keer subsidie aanvragen voor het volgen van taal- en interactietrainingen. Het vierde en laatste aanvraagtijdvak start op dinsdag 2 januari en loopt op maandag 30 april af.
Foto: AdobeStock

Dit meldt Bureau Kwaliteit Kinderopvang op de website.

De subsidieregeling Taal- en Interactievaardigheden startte in 2014. Inmiddels hebben bijna 8.000 pedagogisch medewerkers en meer dan 700 interne trainers de training gevolgd. Dit bleek uit een tussentijdse rapportage afgelopen zomer.

Nieuwe inzichten

Afgesproken is met het ministerie van Sociale Zaken dat BKK over laatste periode niet meer hoeft te monitoren omdat hier waarschijnlijk geen nieuwe inzichten meer uit komen. Zowel de dataverzameling, de monitering, als beide rapportages hebben in een behoefte voorzien om de kwaliteitsimpuls nauwgezet te volgen in de uitvoeringspraktijk.

Subsidieplafond

Voor de laatste periode is in totaal 3 miljoen euro subsidiegeld beschikbaar. Als het subsidieplafond al voor 30 april 2018 is bereikt, wordt het aanvraagtijdvak wellicht eerder gesloten. Hierover bericht het Agentschap SZW dat vanaf 1 januari 2018 een nieuwe naam krijgt: Uitvoering van Beleid.

Vervolg BKK

Onlangs werd bekend dat Bureau Kwaliteit ook in 2018 en 2019 verder mag gaan met het professionaliseren van de kinderopvangbranche. Hiervoor wordt een nieuw programma uitgerold binnen de thema’s ‘pedagogisch curriculum’, ‘zelfevaluatie door houders’ en ‘wetenschap en praktijk bij elkaar brengen’. Over de exacte invulling wordt binnenkort meer bekend.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.