Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Kwaliteitsmerk Groene Kinderopvang een feit

Marianne Velsink
Kwaliteitsmerk

Stichting Groen Cement presenteert het Groene Kwaliteitsmerk voor de kinderopvang. Kinderopvangorganisaties die aantoonbaar kunnen maken dat zij natuur, duurzaamheid, milieu en buitenspelen hoog in het vaandel hebben staan, maken kans om het groene kwaliteitsmerk te krijgen.

De eerste groene kwaliteitsmerken worden binnenkort uitgereikt. Een delegatie van het bestuur van Stichting Groen Cement en één van de metselaars die bij Groen Cement is aangesloten, delen de kwaliteitsmerken uit aan organisaties die voldoen aan de eisen.

Bordje naast de deur
Organisaties die het kwaliteitsmerk in de wacht slepen, mogen zich een groene kinderopvang noemen en het logo van het kwaliteitsmerk toevoegen aan hun communicatie-uitingen. Ook mogen ze een bordje met het logo ophangen naast de ingang van de locatie. Zo weten ouders zeker dat ze voor een kinderopvanglocatie hebben gekozen die voldoet aan een hele rits groene kwaliteitseisen.

Deze eisen zijn vastgelegd in vijf punten:

  1. Natuur is verankerd in het pedagogisch beleidsplan
  2. De buitenruimte voldoet aan negen groene kenmerken
  3. Er is aandacht voor zaaien en oogsten
  4. Er wordt samengewerkt met partijen uit de natuur- en milieu-educatie
  5. Er zijn minimaal twee mensen in huis die aantoonbaar affiniteit met natuur hebben.

Metselaars
Groen Cement hecht veel waarde aan het delen van groene kennis. Het ontstaan van de stichting is gebaseerd op het samenbrengen van groene initiatieven in de kinderopvang. Iedereen met affiniteit voor kinderopvang en natuur kan zich als groene metselaar aanmelden bij Groen Cement. Metselaars wisselen kennis uit en ontmoeten elkaar regelmatig op allerlei plaatsen in het land.

Het Jaar van de Groene Kinderopvang
2014 is door Groen Cement in samenwerking met vaktijdschrift Kinderopvang uitgeroepen tot het Jaar van de Groene Kinderopvang. Het keurmerk is in dit kader gelanceerd en er zullen nog vele groene initiatieven voor de kinderopvangsector volgen.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.