Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

KNGO ontwikkelt keurmerk voor gastouderbureaus

Keurmerk

Nu bemiddelingsmedewerkers van gastouderbureaus gebruik kunnen maken van het BKK Scholingsbudget, wil KennisNetwerk GastouderOpvang (KNGO) dat deze professionaliseringsslag ook zichtbaar is voor de buitenwereld. KNGO ontwikkelde daarom een keurmerk voor gastouderbureaus.

Tot 31 oktober kunnen gastouderbureaus een aanvraag bij Stichting BKK indienen. Dat keurmerk wordt alleen verstrekt als alle bemiddelingsmedewerkers zijn geschoold met het door Stichting BKK beschikbaar gestelde scholingsbudget. Een klein deel van de bemiddelingsmedewerkers van gastouderbureaus is niet pedagogisch geschoold. Dit moet veranderen. Voor 31 december moeten alle medewerkers van gastouderbureaus pedagogisch geschoold zijn. Acht opleiders hebben hiervoor bijscholing ontwikkeld variërend van scholing van enkele weken tot enkele maanden.

Keurmerk vanaf januari 2013
Gastouderbureaus die zich met het hele team laten bijscholen bij één van deze opleiders, kunnen vanaf januari 2013 aanspraak maken op het Keurmerk van KNGO. Door het keurmerk te gebruiken, kunnen de bureaus aan hun potentiële en bestaande klanten laten zien dat ze aan de laatste opleidingseisen voldoen.

Lees binnenkort meer hierover op kngo.nl >>

Op de foto: het nieuwe Keurmerk van KNGO

5 REACTIES

  1. Ja, maar ik werk nu ruim 17 jaar in de gastouderopvang en volg elke jaar bijscholing, heb ook een HBO-pedagogische opleiding; ik volg mijn bijscholing alleen niet via de KNGO. Momenteel zijn mijn collega’s en ik bezig met een verdiepingscursus VVE. Dus inderdaad, wat zegt z’ on keurmerk van het KNGO voor bureaus of gastouders?

  2. Lees alle reacties
  3. Het Keurmerk laat niet zien dat men aan de opleidingseis voldoet, want daar voldoet straks iedereen aan. Het laat zien dat het gastouderbureau alle BM-ers in 2012 heeft bijgeschoold. Bijscholing is belangrijk, ongeacht hoe hoog de opleiding die reeds gevolgd is. Er mag meer aandacht naar buiten komen voor dit soort kwaliteitsimpulsen. Daar ontbreekt het nog aan in de gastouderopvang. KNGO staat open voor suggesties hoe we dit samen nog meer kunnen bevorderen. Heb je hier ideeen over meld je dan via redactie@kngo.nl. Samen staan we sterker!

  4. Wat jammer is aan dit ‘keurmerk’is dat het geen enkele meerwaarde heeft.
    Een medewerker die een HBO opleiding pedagogiek heeft, hoeft geen bijscholing te volgen aangezien zij al aan de eisen voldoet.
    Het bureau kan op dat moment dan geen keurmerk ontvangen, want daarvoor moeten alle medewerkers geschoold zijn door de KNGO.
    Van een echte meerwaarde is dan helaas geen sprake…

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.