Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderopvangtoeslag aanvragen moet binnen drie maanden

Er gelden vanaf 1 januari 2014 nieuwe regels voor de kinderopvangtoeslag. Willen ouders toeslag ontvangen, moeten zij die binnen drie maanden aanvragen ná de maand dat de kinderopvang van start is gegaan. Wie langer wacht, loopt geld mis.
Kinderopvangtoeslag aanvragen moet binnen drie maanden
Foto: ANP Photo

Kinderopvangtoeslag is dus met terugwerkende kracht aan te vragen, maar de periode waarin dat kan is vanaf het nieuwe jaar verkort. Een voorbeeld: Een kind gaat vanaf 20 januari 2014 naar de kinderopvang. De ouder vraagt kinderopvangtoeslag aan op 15 juni 2014. Dan krijgt de ouder de kinderopvangtoeslag vanaf 1 maart 2014 betaald en loopt zo drie maanden toeslag mis.

Voorwaarden

Ouders kunnen recht hebben op kinderopvangtoeslag als ze beiden werken of een opleiding of inburgeringscursus volgen bij een gecertificeerde instelling. Ook komen ze in aanmerking voor de toeslag als ze in een traject naar werk zitten. Een tweede voorwaarde is dat hun kind naar een geregistreerde kinderopvang gaat. Hoeveel kinderopvangtoeslag ouders krijgen, hangt af van een aantal aspecten. Zoals van hun inkomen, het aantal kinderen dat naar de opvang gaat en het aantal uren waarvoor ouders recht hebben opvang.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.