Home Nieuws Kinderopvangorganisaties in Zuid-Limburg bieden gratis opvang voor zorgmedewerkers

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderopvangorganisaties in Zuid-Limburg bieden gratis opvang voor zorgmedewerkers

Zorgmedewerkers die betrokken zijn bij de coronazorg, kunnen hun kinderen kosteloos naar de kinderopvang sturen in Maastricht en Sittard. De betrokken kinderopvangcentra financieren dit zelf.
EVC-branchecertificaat
Anatoly Tiplyashin / stock.adobe.com

Dit is een initiatief van de kinderopvangorganisaties Humankind en MIK & PIW Groep, aldus een bericht van 1Limburg. De betrokken organisaties openen vanaf 28 november drie bso’s in Maastricht en Sittard extra vroeg, waardoor kinderen dagelijks van 7 tot 18:30 uur terecht kunnen. Als er genoeg animo is in de regio Parkstad, is daar vanaf 6 december ook opvang. De kinderen kunnen online les volgen en er is een activiteitenprogramma bedacht.

De opvang is bedoeld voor kinderen van ouders die in de nabijheid van coronapatiënten werken. ‘De verplegers en personeel op de intensive care, maar ook de mensen in de keuken die de patiënten voeden. Een concrete grens trekken we niet. Het is maatwerk en gaat in overleg met de werkgevers,’ zegt directeur Raymond Clement van kinderopvang MIK & PIW.

Prima betalen

De rekening van het initiatief betalen de opvangcentra zelf. ‘We zijn grotere partijen en kunnen dit daardoor prima betalen. Ik vind dan ook dat we die verantwoordelijkheid hebben,’ aldus Clement.

De bezetting voor de extra opvang bleek ook geregeld te kunnen worden, ondanks het personeelstekort. ‘We schuiven binnen wat mag met personeel. Maatschappelijk werkers helpen mee en we hebben alle medewerkers opgeroepen mee te helpen om de extra faciliteiten te regelen. Zo krijgen we het rond en kunnen we indien nodig ook opschalen,’ aldus Clement.

Lees hier het hele bericht

 

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.