Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Kinderopvang Oss schrijft emotionele brief na ongeluk

Redactie Kinderopvang
Kinderopvang Okido in Oss heeft maandag, anderhalve week na het verschrikkelijke ongeluk, de deuren weer geopend. De directie van de kinderopvangorganisatie schrijft in een emotionele brief dankbaar te zijn met het medeleven uit het hele land. 'De steunbetuigingen komen letterlijk met postzakken tegelijk binnen.'
Foto: ANP

De directie bracht de volgende brief naar buiten:

Anderhalve week na het verschrikkelijke ongeluk met onze Stint hebben wij vanochtend de deuren van onze kinderopvang Okido in Oss weer geopend. Zowel op het kinderdagverblijf als de bso worden de kinderen weer opgevangen. We hebben rustig kunnen starten, wat we als erg prettig hebben ervaren.

Het valt ons zwaar onze dagelijkse werkzaamheden weer op te pakken. Onze gedachten gaan voortdurend uit naar de nabestaanden, familieleden en alle andere betrokkenen bij dit verschrikkelijke drama. We missen de afwezige kinderen enorm.

Extra ondersteuning

Op de dagopvang en bso is op iedere groep extra personeel ingezet zodat er meer ondersteuning is voor zowel de kinderen en ouders als voor de pedagogisch medewerkers. We zijn de kinderopvangorganisaties uit de omgeving erg dankbaar voor hun hulp hierbij.

Vervoer van en naar school

De directie heeft besloten om geen gebruik meer te maken van Stints. Inmiddels hebben wij alternatief vervoer geregeld: voortaan zullen de kinderen met de daartoe aangeschafte auto’s door onze medewerkers worden gebracht naar en opgehaald van school.

Afgelopen periode

De kinderopvangorganisatie was vorige week gesloten zodat er ruimte was voor de medewerkers, ouders en kinderen om het eerste verdriet te verwerken. Op vrijdagavond 21 september zijn we met ouders en medewerkers bijeengekomen. Daarbij waren ook medewerkers van de GGD aanwezig. Dit was een waardevolle samenkomst waarbij de onderlinge steun erg is gewaardeerd. Donderdag 27 september zijn we nogmaals bijeengekomen. Daarbij waren ook de kinderen aanwezig.

Gewonden

Het meisje dat gewond is geraakt ligt nog in het ziekenhuis maar is wel uit coma. Dat hebben de ouders in een brief laten weten. Onze collega die gewond is geraakt is buiten levensgevaar. Er is gelukkig sprake van enige vooruitgang.

Onderzoek

Er is in de afgelopen periode gesuggereerd dat er al eerder een Stint bij ons ‘op hol’ zou zijn geslagen. Dat is onjuist. Wij hebben deze speculaties als pijnvol ervaren.

Naar de toedracht van het ongeluk wordt onderzoek gedaan. Daaraan hebben en zullen we onze volledig medewerking verlenen. We wachten tot de autoriteiten het onderzoek hebben afgerond. We vragen iedereen om de uitkomsten van het onderzoek af te wachten en niet verder te speculeren over de mogelijke toedracht.

We betreuren het zeer dat pedagogisch medewerkers van andere kinderopvangorganisaties die het gebruik van de Stint continueren, tijdens hun werk en zelfs in het bijzijn van kinderen, onheus worden bejegend.

Onze dank

We zijn de betrokken hulpverleners zeer dankbaar en hebben veel respect voor de wijze waarop zij hun werk hebben verricht. Daarnaast hebben we grote waardering voor de direct betrokken medewerkers van de politie, GGD en gemeente Oss die ons ondersteunen. Het is ook hartverwarmend dat veel vrijwilligers ons op allerlei manieren bijstaan. Het is zeer fijn om te weten dat er zoveel mensen in het land met ons meeleven; de steunbetuigingen komen letterlijk met postzakken tegelijk binnen.

Tot slot zijn we ongelooflijk dankbaar dat de ouders het vertrouwen in ons niet hebben verloren.

Directie Okido

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.