Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Kinderdagverblijf in Amsterdam ontruimd

Kinderdagverblijf Partou Panorama op het Amsterdamse Java-eiland is maandag ontruimd als gevolg van de storm. Dat bevestigde een woordvoerster van de organisatie.
De heftige storm zorgde niet alleen voor schade. Deze jongens in Harlingen vermaken zich juist met met de harde wind.
De heftige storm zorgde niet alleen voor schade. Deze jongens in Harlingen vermaken zich juist met met de harde wind. - Foto: ANP Photo

Bij het kinderdagverblijf aan de Tosaristraat vlogen in de ochtend platen van het pand. De leiding alarmeerde daarop de brandweer, maar die was te druk met andere stormschadezaken in de stad. De architect werd erbij gehaald en die kon de veiligheid niet langer garanderen.

Ophalen

Daarop zijn de ouders van de ongeveer 100 kinderen gebeld om hun kroost te komen halen. De kinderen die niet meteen konden worden gehaald, zijn met taxi’s en busjes overgebracht naar het Integraal Kind Centrum Zeeburgereiland.

Noodvoorziening

Maandagavond regelt de architect een noodvoorziening, waardoor het pand weer veilig is en de kinderen dinsdag weer op de opvang terecht kunnen.

Boom op het dak

Ook in het noorden van het land liep een kinderopvanglocatie schade op. Kinderopvang De Parachute in het Friese plaatsje Hallum kreeg door de storm een grote boom op het dak en door de val liep ook het voetpad grote schade op. De pedagogisch medewerkers en kinderen kwamen met de schrik vrij. Voorlopig worden de kinderen opgevangen in een ander pan van overkoepelende kinderopvangorganisatie Sisa.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.