Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Is de Pedagogisch beleidsmedewerker/coach één en dezelfde?

Er is in de kinderopvang soms sprake van enige spraakverwarring: je hebt de pedagogisch beleidsmedewerker en de pedagogisch coach. Is dat één en dezelfde of juist niet? Veel kiezen ervoor om de functies te combineren, maar is dat logisch met zo’n verschillend profiel? En wat schrijft de wet IKK eigenlijk voor?
AdobeStock
Premium
Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem KinderopvangTotaal.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Veel container begrippen, veel discussies over de diploma’s en een mooi verdienmodel voor de externe partijen met steeds verder oplopende support en opleidingstarieven. Dit was weer een mooi “premium” podium voor extern support. Back to basics: elke organisatie heeft een visie (en dus beleid) en als je de medewerkers niet mee krijgt (= coaching) dan heb je ook geen bestaansrecht. Als Duimelijntje al 25 jaar bestaat binnen de bestaande wet en regelgeving dan zegt mij in eerste instantie mij meer dat wat er nu op papier gesteld wordt.

  2. Lees alle reacties
  3. Als directeur/ eigenaar van een kleine organisatie maak ik al 25 een pedagogisch beleid. Dat is altijd goed gegaan. Tevreden ouders, betaalbaar, en werkzaam voor de leidsters.
   Met de nieuwe eisen is een pedagogische coach op 11 medewerkster al een ding laat staan een pedagogisch beleidsmedewerker.
   Wát voegt dit toe aan de kwaliteit? Fijne en goede opvang komt vanuit je hart.

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.