Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inschrijving gastouder behoeft geen beleidsplan

Inschrijving

Gastouders die zich inschrijven in het Landelijk Register Kinderopvang hoeven niet langer meer het hele pedagogische beleidsplan in te sturen en te ondertekenen voor de gemeente. Dit meldt het KennisNetwerk gastouderopvang na een uitspraak van het KwaliteitsInstituut Nederlandse Gemeenten (KING).

Verschil per gemeente
De procedure bij een nieuwe inschrijving van een gastouder verschilt aanzienlijk per gemeente. Zo moet in de in de ene gemeente de gastouder persoonlijk een handtekening onder het pedagogisch plan van het gastouderbureau komen zetten en neemt de andere gemeente genoegen met een digitale handtekening. Als kinderopvanglocaties en peuterspeelzaallocaties zich inschrijven, moeten zij altijd het pedagogisch beleidsplan aanleveren. Maar in de wet staan kindercentra wel expliciet genoemd en gastouders niet.

Administratieve rompslomp
Cynthia van Mulekom van KennisNetwerk GastouderOpvang bandrukt dat de regelgeving niet is veranderd, maar dat deze wel eindelijk wordt nageleefd. ‘Gastouders hoefden het pedagogisch beleidsplan al niet te overleggen, en dat hoeft in de toekomst ook niet’. Het inschrijfformulier “Exploitatie Voorziening Gastouderopvang” wordt pas na 1 juni 2012 aangepast.

Bron: KennisNetwerk gastouderopvang
Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.