Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

In Utrecht blijft het gastouderbureau controleren

In Utrecht blijft het gastouderbureau controleren

Gemeente Utrecht gaat de controle van individuele gastouders uitbesteden aan gastouderbureaus. De gemeente zegt dat binnen het budget geen ruimte is om én de controle van reguliere kinderdagverblijven te versterken én alle gastouders te controleren en besluit daarom om prioriteiten te stellen.

Verantwoordelijkheid logt al bij gastouderbureaus
Het besluit sluit geheel aan op de wens van het college van Utrecht. Gastouderbureaus hebben al de verantwoordelijkheid en wettelijke plicht om twee keer per jaar de opvanglocaties van hun gastouders te controleren. Inspecteurs van de GG&GD controleren vervolgens of gastouderbureaus deze verantwoordelijkheden ook daadwerkelijk nemen.

Wat vindt de VGOB?
De gemeente blijft gastoudersbureaus ook zelf controleren, maar dan met steekproefgewijze controles. Verder beoordeelt de gemeente enkel of zij voldoen aan de wettelijk vereiste documenten om ingeschreven te mogen worden in het Landelijke Register Kinderopvang. De Verening GastOuderBranche (VGOB) vraagt zich in haar nieuwste bijdrage in de vraag-antwoordrubriek af of het Utrechtse model een goede ontwikkeling is of juist niet. Lees hier het antwoord op deze vraag >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.