Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hoe kun je extra uren noodopvang het beste aanbieden?

Ouders met een cruciaal beroep kunnen tijdens de lockdown extra uren noodopvang vragen aan de kinderopvangorganisatie. Hoe kun je daar optimaal mee omgaan?  
© Rawpixel / Getty Images / iStock

De brancheorganisaties adviseren deze extra uren niet te factureren als er binnen de locatie en de personeelsbezetting ruimte is omdat andere ouders hun kinderen thuishouden. Als deze ruimte er niet is, kun je de extra uren wel in rekening brengen.

Je kunt de extra uren dus op verschillende manieren aanbieden:

  1. De extra noodopvang aanbieden binnen de beschikbare capaciteit. Geen kosten voor ouders.
  2. Ad hoc middels een eenmalige factuur voor extra uren opvang. De noodopvang wordt dan geleverd tegen extra kosten voor de ouders.
  3. Een uitbreiding van het bestaande contract. De extra uren gelden dan ook na de lockdown.

Extra kinderopvangtoeslag

Als er extra wordt gefactureerd kan de ouder via het portal van de belastingdienst hiervoor kinderopvangtoeslag aanvragen. Omdat nog niet bekend is hoe de compensatie wordt ingeregeld (wel of niet een peildatum en zo ja, welke datum) is het onduidelijk of de ouder ook gecompenseerd wordt voor de extra uren.

Als een ouder kiest voor de contractuele uitbreiding, dan adviseren de brancheorganisaties om deze onzekerheid nadrukkelijk met de ouder te bespreken.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.