Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Groen Cement bemiddelt tussen groen en kinderopvang

Groen Cement bemiddelt tussen groen en kinderopvang

Stichting Groen Cement gaat vanaf 15 april aan de slag om natuur- en milieuorganisaties onder de aandacht te brengen van professionals in de kinderopvang op de eerste beurs van Groen Cement in Zuid-Holland.

De kinderopvang kan het oplossen
Janneke van den Bos richtte de stichting eind 2009 op omdat ze zag hoe veel kinderen verveemd raakten van de natuur en nauwlijks buiten speelden. Ze denkt dat de kinderopvang kan voorkomen dat kinderen verder vrevreemd raken van natuur: ‘Wanneer de kinderopvang buiten spelen en de natuur hoog op hun agenda zet, komen veel meer kinderen buiten en in contact met de natuur.’ Er zijn al veel organisaties actief om kinderen en natuur dichter bij elkaar te brengen, maar door de versnippering en de onzichtbaarheid worden deze organisaties niet altijd gevonden door medewerkers in de kinderopvang. Met Groen Cement wil ze deze partijen nader tot elkaar laten komen.

Groene beurzen
Dat gebeurt door beurzen waar initiatiefnemers van groene projecten en activiteiten zich presenteren. De provincie Zuid-Holland bijt hiermee het spits af als op 15 april in Delft de eerste Groen Cement-beurs wordt georganiseerd. Agnes van den Berg komt spreken. Zij heeft onderzoek gedaan naar de relatie tussen kinderen en natuur. Er wordt een film getoond met “groene”voorbeelden in de kinderopvang er zijn allemaal stands met leuke boeken, materialen, bedrijfjes en buitenspeelkleding. De middag zit vol met workshops die buiten plaats vinden: Vuurtje stoken, brandnetelsoep koken, de GGD over veiligheid buiten, tuintje maken, een klimmuur en nog veel meer.

Lees meer over deze dag in onze agenda >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.