Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Griezelen rond Halloween

Susan Schaeffer
Op 31 oktober is het Halloween. Tijd voor griezelkoekjes, grijnzende pompoenen, een heksenbezem estafette en geschminkte spookjes en vampieren. Of organiseer een griezelfeest!
iStock

Nog op zoek naar een leuke activiteit rond Halloween? Hieronder wat ideeën.

Griezelkoekjes

Bak samen met de kinderen zandkoekjes. Steek de koekjes uit in de vorm van een spookje. Maak wit glazuur en bedek de koekjes hier na het bakken mee. Maak met zwart glazuur oogjes. Deze griezelkoekjes zijn om je vingers bij op te eten!

Pompoenen knutselen

Alles wat je nodig hebt is oranje houten ijsstokjes, zwart en wit papier, lijm en stift. Laat de kinderen twee ijsstokjes verticaal naast elkaar leggen. Zorg dat er ruimte tussen de stokjes zit. Laat de kinderen de andere ijsstokjes hier met lijm horizontaal op plakken. Vervolgens mogen ze gezichtjes knutselen op de oranje ‘pompoenen’. Griezelig leuk!

Griezelfeest

Tover de speelruimten om tot spookhuis en vier een griezelfeest. Schmink de kinderen als spoken of vampieren, knutsel samen van oude lakens een spookjes outfit of maak heksenhoeden van zwart papier. Versier samen de ruimten (maak bijvoorbeeld van chenille draden spinnen en een spinnenweb). Vul met de kinderen griezelpaprika’s. Laat kinderen Halloween spellen doen. Wie wint de heksenbezem estafette of brengt het ‘oog’ (ei) op de lepel naar de overkant?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.