Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

GGD Hollands Midden opent sneltestlocatie voor kinderopvang en onderwijs

In Noordwijk komt een speciale corona sneltestlocatie voor medewerkers in de kinderopvang en het onderwijs. Zij kunnen hier zonder afspraak terecht.  
© Robert Leßmann / stock.adobe.com

Eerder opende de GGD een sneltestlocatie op een school in Waddinxveen. Dit bleek in een behoefte te voorzien. De komende weken volgen daarom nieuwe sneltestlocaties. De eerste locatie is op dinsdag 9 maart geopend op de Victorschool in Noordwijkerhout.

Op deze locatie kunnen medewerkers van de kinderopvang en het primair en voortgezet onderwijs in de regio zich te laten testen op het coronavirus. Zij kunnen zich zonder afspraak voor aanvang van de werkdag laten testen.

Uitslag na 15 minuten

De GGD gebruikt een antigeensneltest, zodat de uitslag na 15 minuten bekend is. ‘De locatie is zo opgezet dat we op een verantwoorde manier kunnen werken, rekening houdend met alle coronamaatregelen,’ aldus de GGD.

GGD Hollands Midden heeft al langere tijd positieve ervaring met sneltesten. De mogelijkheid om een sneltest te doen kan sinds januari op afspraak, op de GGD testlocatie in Leiden. Alle medewerkers uit de regio in het primair- en voortgezet onderwijs en de kinderopvang kunnen hier nog steeds terecht.

 

2 REACTIES

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.