Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gek doen met kinderen goed voor hun ontwikkeling

Gekke grapjes maken met kinderen is een goede les voor hen: het zorgt ervoor dat ze creatiever gaan denken en beter relaties kunnen onderhouden. Dit blijkt uit recent onderzoek aan Sheffield University.
Als ouders zich een beetje suf voelen als ze een knuffelkip op hun hoofd zetten
Als ouders zich een beetje suf voelen als ze een knuffelkip op hun hoofd zetten

Dit meldt de Daily Mail. De onderzoekers haalden gekke grapjes uit bij peuters, zoals het op het eigen hoofd leggen van voedsel of zogenaamd je handen wassen. Het bleek dat de peuters bij wie deze geintjes werden uitgehaald, beter konden onderscheiden wanneer iets echt was en wanneer werd gedaan alsof.

Uit eerder onderzoek blijkt dat als peuters op de peuterspeelzalen worden gestimuleerd in hun sociaal emotionele ontwikkeling, zij op latere leeftijd meer succes boeken. Lees meer >>

Onderzoeker Dr Elena Hoicka: ‘Weten hoe je grapjes moet maken is goed voor het onderhouden van relaties, buiten de gebaande paden te denken, en te genieten van het leven. Doen alsof geeft kinderen de gelegenheid om nieuwe talenten te ontwikkelen. Dus als ouders zich een beetje suf voelen als ze een knuffelkip op hun hoofd zetten, kunnen ze zich troosten met de gedachte dat ze hun kinderen ermee helpen zich te ontwikkelen.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.