Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gastouder Cora O. vrijgesproken van doodslag

De rechtbank in Breda heeft de gastouder die baby Jimmy zou hebben doodgeschud vrijgesproken van doodslag. Eind januari eiste de officier van justitie nog 7 jaar cel tegen Cora O.
1Vrijspraak.jpg
De rechtbank stelt vast dat de vrouw geen opzet had op de dood. - Foto: ANP

Dat meldt het AD.

Forensisch deskundigen zijn het niet met elkaar eens: is de doodsoorzaak het zogenoemde shakenbaby-syndroom? Of zou de inenting wel degelijk de oorzaak zijn van het overlijden van baby Jimmy, zoals zijn moeder gelooft. Zij kwam in haar slachtofferverklaring tijdens de zitting met een aanklacht tegen vaccinaties. Het zou slechter zijn gegaan met de baby nadat hij zijn tweede inenting kreeg. ‘Wij geloven Cora’, aldus de moeder.

Geen opzet

Hoewel de rechtbank de bevinding van de officier van justitie overneemt, waarin Cora O. de baby zo hard geschud heeft dat die overleed aan het shakenbaby-syndroom, stelt zij vast dat de vrouw geen opzet had op de dood. Ze zou zich er niet bewust van zijn geweest dat haar gedrag nadelige gevolgen had voor de gezondheid van het kind. Cora O. ontkende dat ze de baby hard door elkaar schudde.

Incident

Het incident zou in Oosterhout zijn gebeurd op 17 juni 2013. Een week later overleed Jimmy. Het jongetje kwam nog gezond bij de gastouder thuis, daarna werd hij huilerig en kreeg O. hem niet stil. ‘Ergens moet het toen bij haar fout zijn gegaan’, aldus de officier. ‘Ik kan geen andere conclusie trekken.’

Bron: AD

Er werd onlangs zeven jaar geëist tegen de gastouder. Lees hier het artikel dat eerder verscheen over deze zaak

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.