Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties7

Failliete gastouderbureaus werken samen met ViaViela

Faillisement

De

Registreren

7 REACTIES

 1. Opzeggen bij ViaViela is nooit een probleem, ook niet na de overstap van Flexmoeders/Mr. Nosey. Om te voorkomen dat ouders/gastouders eerst profiteren van de voordelige overstap en vervolgens pas gaan vergelijken, is voor een contract voor minimaal een jaar gekozen. Maar…..je zult geen spijt krijgen van de overstap naar ViaViela. Geen financiele risico’s, alles is gewoon goed geregeld. Bel anders gewoon even met de klantenservice van ViaViela. Krijg je alle informatie.

 2. Lees alle reacties
 3. Een overstap service maar er wel 1 jaar aan vast zitten. Kom op ouders ga kijken naar een bureau die echt bij jullie past! Een gastouderbureau kan zo veel meer leveren dan elke maand een factuurtje verzenden.
  Kijk en vergelijk goed! Je hebt 2 maanden de tijd om over te stappen neem die tijd!

 4. Er zijn in het land meer Gastouderbureaus dan alleen Via Viela.
  Die de vraagouder niet een wurg contract om de nek hangen van een jaar.
  Daarom is het voor de vraagouder verstandig om goed rond te kijken.
  GOB Hart voor kids werkt zonder deze (wurg)contracten.
  is klein schalig en kunnen ouders ook begeleiden in de overstap naar een ander bureau en de vraagouders krijgen hun kinderopvangtoeslag op hun eigen bank rekening.

 5. En worden de betalingen richting gastouder ook overgenomen door Via Viela.? Dus het beeld dat wordt geschetst door het VGOB ”je hebt nog 2 maanden de tijd om over te stappen, ‘ brengt geen financiele gevolgen met zich mee voor gast-en vraagouder? Die 2 maanden is het faillisement niet van kracht ofzo? onzin natuurlijk!
  Overstappen om dan vervolgens een jaar vast te zitten aan een ander bureau omdat parentis daar afspraken mee heeft gemaakt om de geldstroom voor Via Viela te verzekeren?
  Je hebt recht om over te stappen naar elk gewenst bureau, dit hoeft al helemaal geen 2 maanden te duren….

 6. Het is jammer dat er in de berichtgeving de suggestie wordt gewekt dat gast- en vraagouders geen keuze hebben in het gastouderbureau waarmee zij verder willen. Deze keuze is er natuurlijk wel. Mooi dat er een alternatief is voor deze relaties, maar het zou ze wel duidelijk gemaakt moeten worden dat ze zelf de keuze vrijheid hebben om voor een ander bureau te kiezen.

 7. Via Viela stelt een opzegtermijn van een jaar!! in hun contract dus velen willen niet naar Via Viela.Pas op gastouders en vraagouders.Stap over naar een goed bureau met lage bureaukosten.Bijvoorbeeld GOB Mare(voorheen Koba) of GOB Kidko.Zij zijn ook hele goed bureaus en dat scheelt u honderden euros per jaar en zij hebben geen ellenlange opzegtermijnen!!!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.