Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Estro kan ruim vijf jaar vooruit

Estro

Estro, moederorganisatie van onder andere Catalpa, uk, Kinderopvang Compagnie, B4KIDS en ELAN Kinderopvang, heeft een nieuwe financieringsstructuur afgesproken met Nederlandse en buitenlandse kapitaalverstrekkers. Hiermee is de grootste kinderopvangorganisatie voor de komende vijf tot zeven jaar gered.

De schuld van Estro, 264 miljoen euro, wordt voor 75 procent teruggebracht en omgezet in aandelen voor de kapitaalverschaffers. Zij verstrekken geld aan Estro waarover in het eerste jaar geen rente wordt betaald. Dat betekent dat er geld beschikbaar is voor investeringen binnen de kinderopvangorganisaties van Estro.

Investeren in kwaliteit
‘Wij zijn verheugd dat we met elkaar op een positieve wijze tot deze duurzame oplossing zijn gekomen. Jaarlijks investeren wij als onderneming zo’n 10 miljoen euro in de kwaliteit en veiligheid van onze dienstverlening, opleidingen en huisvesting. Zo voeren we een onderzoek uit naar de pedagogische kwaliteit op onze locaties en verzorgt de Estro Academie opleidingen voor onze medewerkers’, aldus Arthur Brouwer, voorzitter Raad van Commissarissen Estro.

Zie ook: Estro in gesprek met nieuwe geldschieters >>

ANP Photo, Koen van Weel

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.