Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Enquête over kwaliteitsverbetering kinderopvang

Marianne Velsink
Is de kinderopvang na de aanbevelingen van de commissie Gunning daadwerkelijk veiliger en van hogere kwaliteit geworden? Het Ministerie van Sociale Zaken vraagt dit via een enquête aan ouders, medewerkers en eigenaren van de kinderopvang.
Enquete kwaliteit.jpg
Wat merken ouders

Via de enquête hoopt het ministerie een beeld te krijgen van wat er de afgelopen vijf jaar in de kinderopvang veranderd is. De Amsterdamse zedenzaak is nu vijf jaar geleden. Vrij kort na dit drama werd de Commissie Gunning samengesteld die onderzocht wat er moest gebeuren om herhaling te voorkomen. Zij kwamen met aanbevelingen om de kwaliteit en veiligheid in de kinderopvang te verhogen. Onder andere het vierogenprincipe en de continue screening zijn naar aanleiding hiervan ingevoerd.

Enquête invullen

Wat merken ouders, professionals en andere betrokkenen van deze maatregelen? Ook medewerkers van de gemeente en ROCs kunnen de enquête invullen. De enquête wordt aangeboden via PricewaterhouseCoopers (PWC). Invullen kost ongeveer 5-10 minuten. De resultaten zijn niet te herleiden naar specifieke kinderopvanglocaties.

Ga naar de enquête >>

Hoogleraar kinderopvang Ruben Fukkink is van mening dat de kinderopvang vijf jaar na de zaak Robert M. een stuk veiliger is geworden. ‘De sector is er sterker uitgekomen.’ Lees hier waarom hij dit vindt

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.