Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Enorme stijging agrarische kinderopvang

Enorme stijging agrarische kinderopvang

Het aantal kinderopvanglocaties op een agrarisch bedrijf is in twee jaar tijd meer dan verdrievoudigd van 20 naar 64 locaties. De belangstelling voor groene kinderopvang neemt toe. Om agrariërs en andere belangstellenden te infomeren hoe je deze vorm van kinderopvang start, zijn twee informatieavonden georganiseerd.

De ideale combinatie
‘Kinderen om je heen, een eigen inkomen en een baan aan huis. De ideale combinatie!’ Een paar veelgehoorde argumenten van (partners van) agrarische ondernemers om te kiezen voor kinderopvang op de boerderij. Andersom kiezen ouders vaak voor agrarische kinderopvang vanwege de ruimte en het contact met plant en dier.
Maar hoe begin je nu zoiets? Aan wat voor investering moet je denken, welke opbrengsten staan er tegenover en aan welke regels moet je je houden? En, past zo’n extra tak wel bij je bedrijf? Op deze en andere vragen geven mensen van de Vereniging Agrarische Kinderopvang en van het Netwerkbureau kinderopvang antwoord.

Vooralsnog zijn twee avonden gepland:

  • Regio Limburg maandag 29 november: Kinderdagverblijf De Beestenboel, Kloosterweg 100, 6044 XX Roermond.
  • Regio Drenthe: woensdagavond 10 november: De Drentse Hoeve, Wezuperstraat 20, 7852 TG Wezup.

De avonden beginnen om 19.30 uur en zijn omstreeks 22.30 uur afgelopen. Ze zijn gratis toegankelijk, wel is opgeven gewenst. Na aanmelding ontvangt u ongeveer een week voor de bijeenkomst nadere informatie over het programma en de locatie. U kunt zich aanmelden via info@multifunctionelelandbouw.nl.  Graag met vermelding van de datum en/of locatie (plaats) van de avond waaraan u wilt deelnemen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.