Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Eigenaar gastouderbureau ontkent fraude

Fraude

De eigenaar van gastouderbureau Family House ontkent dat hij voor 2,3 miljoen euro gefraudeerd zou hebben met kinderopvangtoeslag. Dit zei hij tegen de rechtbank in Den Haag waar hij voor deze fraude terecht staat.

De verdachte Abdullah H. geeft toe wel het overzicht te hebben veroren op al zijn activiteiten. Naast het gastouderbureau had de man namelijk ook nog een vastgoedbedrijf, een vleesgroothandel en een schoonmaakbedrijf.

Op papier
Gastouders van Family House hebben verklaard dat er uren werden opgeschreven die alleen maar op papier bestonden. In werkelijkheid kwam er helemaal geen kind over de vloer. Ook pasten veel gastouders op elkaars kinderen, zoals een vrouw in Vlissingen die haar kinderen naar haar schoonzus brancht twee straten verderop om vervolgens de kinderen van haar schoonzus mee naar huis te nemen. Voor beide gevallen werd kinderopvangtoeslag uitgekeerd.

Hoge bedragen
Volgens de eigenaar van de opvang bleef hij met deze methode binnen de vergoedingsregels van de overheid. Maar de rechtbank vindt dat er bij sommige vraag- en gastouders opvallend hoge bedragen zijn uitgekeerd. De eigenaar zegt dat een deel van de schlingskosten van gastouders ook zijn gedeclareerd. In december wordt bekend wat de strafeis zal zijn in deze zaak.

Bron: BNdeStem
ANP Photo, Lex van Lieshout

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.