Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Edith Snoeij nieuwe voorzitter Waarborgfonds

Edith Snoeij volgt Gerdi Verbeet op als voorzitter van de raad van toezicht van Stichting Waarborgfonds Kinderopvang en Stichting Ruimte-OK. Gerdi Verbeet treedt om agenda technische redenen af.
Edith Snoeij (1956) heeft haar loopbaan grotendeels bij Abvakabo FNV gewerkt
Edith Snoeij (1956) heeft haar loopbaan grotendeels bij Abvakabo FNV gewerkt

De benoeming luidt een nieuwe periode in, waarin het waarborgfonds en kenniscentrum samen verder gaan onder de naam Waarborgfonds & Kenniscentrum Ruimte-OK. Zowel de raden van toezicht en bestuur als de werkorganisaties zijn geïntegreerd. De nieuwe gezamenlijke website is vandaag gelanceerd.

Omgevingskwaliteit

Edith Snoeij over haar keuze: ‘Sterk onderwijs en kinderopvang vragen om investering in goede kwaliteit gebouwen. Door kennis hierover te delen en borgstellingen te verstrekken voor financiering, brengen we een betere omgevingskwaliteit voor kinderen, leerkrachten en pedagogisch medewerkers een stap dichterbij. Daar draag ik mijn steentje graag aan bij.’

Over Snoeij

Edith Snoeij (1956) heeft haar loopbaan grotendeels bij Abvakabo FNV gewerkt, waarvan de laatste zes jaar als voorzitter. Sinds 2012 is ze lid van de raad van commissarissen van APG Groep nv. Ze bekleedt daarnaast diverse andere functies in de pensioenwereld en is lid van de Commissie advies- en verwijspunt Klokkenluiders.

Samenwerken

Sinds 2014 werken Waarborgfonds Kinderopvang en Ruimte voor Onderwijs en Kinderopvang samen. Ondernemers in de kinderopvang kunnen er terecht voor borgstellingen en de organisatie is een vraagbaak voor kinderopvang, onderwijs en gemeenten.

Het Waarborgfonds Kinderopvang heeft de afgelopen jaren een aanvraag stop moeten hanteren voor borgstellingsaanvragen. Inmiddels is er weer een beperkte financiële ruimte van 3 miljoen euro om investeringen in de kinderopvang met nieuwe borgstellingen te ondersteunen. Lees meer >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.