Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dreumesen zeer behendig met tablets

Kinderen van één jaar spelen steeds vaker met tablets zoals de iPad. Vorig jaar speelde één op de acht eenjarigen geregeld met een tablet, nu zijn dat er al één op de drie. Bij driejarigen speelt meer dan de helft er geregeld mee. Dat blijkt uit een onderzoek van stichting Mijn Kind Online in opdracht van Mediawijzer.
Dreumesen zeer behendig met tablets
Foto: ANP Photo

Behalve de enorme toename blijkt uit het onderzoek hoe behendig heel kleine kinderen met de tablet zijn. Eén van de duizend ouders die aan het onderzoek meededen is Inge van der Weij. In Metro zegt ze: ‘Mijn dochtertje van anderhalf jaar kan zelf met haar vingertje de zijwaartse beweging op het scherm maken en als ze via Youtube filmpjes kijkt, snapt ze dat ze op andere suggesties, rechts in het scherm kan drukken om een ander filmpje te zien.’


Peuters
Kinderen van twee jaar weten hoe ze een computer moet opstarten en hoe ze deze juist kunnen afsluiten. Ook weten ze vaak hoe ze met een mobiele telefoon moeten bellen. Peuters van drie jaar weten in twee op de drie gevallen precies wat ze moeten doen om geluidjes of bewegingen op het scherm van de tablet te krijgen.


Lichaamsbeweging
Een grote meerderheid van de ouders in het onderzoek vindt het goed dat hun kinderen op jonge leeftijd leren omgaan met digitale media. Remco Pijpers van stichting Mijn Kind Online waarschuwt ouders dat ze niet moeten doorslaan. Kinderen moeten op deze leeftijd ook bezig zijn met lichaamsbeweging, vindt hij.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.