Bso’s zien nieuwe ratio van 1:12 helemaal niet zitten

In de luwte van de discussie over de nieuwe beroepskracht-kindratio voor baby’s, bereiden bso’s zich ook voor op een bkr-wijziging. Vanaf 1 januari 2019 mogen bso’s 12 7+’ers per pedagogisch medewerker opvangen, in plaats van 10. Maar veel bso’s zien dit, om allerlei redenen, helemaal niet zitten.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Jupiter Images

De ruimere bkr-maatregel voor de bso, om de krappere bkr-maatregel voor baby’s te kunnen bekostigen. Staatssecretaris van Sociale Zaken Tamara van Ark windt er in haar uitspraken geen doekjes om. Zij houdt kinderopvangaanbieders voor dat de bkr-maatregel op de bso zorgt voor lagere personeelskosten, zodat ondernemers/houders dit kunnen compenseren met de hogere personeelskosten voor de babygroep. Maar is dit ook de realiteit? Nee, zeggen veel aanbieders van buitenschoolse opvang.

Minder kinderopvangtoeslag

Terwijl de bkr op de bso wordt versoepeld, gaat het maximum-uurtarief voor de bso in 2019 juist omlaag. In totaal met 0,34 cent. Dat betekent dat ouders in 2019

0
4887

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.