Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bso’s doen mee aan opruimactie zwerfafval

In aanloop naar de Landelijke Opschoondag gaan tussen 18 en 23 maart meer dan 1.000 scholen en bso’s aan de slag om zwerfafval op te ruimen.
iStock

De Landelijke Opschoondag wordt dit jaar op 23 maart voor de 17e keer georganiseerd. De bedoeling van deze grote voorjaarsschoonmaak is dat zoveel mogelijk kinderen en volwassenen samen aan de slag gaan voor een schonere buurt. Scholen en bso’s kunnen in de week voorafgaand aan de Opschoondag meedoen aan de actie om zwerfafval op te ruimen.

Deelnemen als bso

Basisscholen en bso’s kunnen zich opgeven via supportervanschoon.nl. Ook andere opschoonacties in het kader van de Landelijke Opschoondag 2019 kunnen hier aangemeld worden. Deelnemende bso’s die een opschoonactie doen kunnen gratis opschoonmaterialen (vuilniszakken en handschoentjes bijvoorbeeld) bestellen én krijgen een Afvalkoffer die vol zit met educatieve activiteitenkaarten.

Activiteiten met afval

Voor de buitenschoolse opvang zijn allerlei activiteiten met zwerfafval gebundeld op de website https://www.aandeslagmetafval.nl/bso. Vorig jaar deden er 1.300 scholen en bso’s mee aan de opschoonactie. Bekijk een filmpje van de actie die bso Partou vorig jaar organiseerde in Utrecht.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.