Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

BSO Wijs! wint Natuurprijs 2011

BSO Wijs! wint Natuurprijs 2011

BSO Wijs! uit Driebergen – Rijsenburg heeft de Natuurprijs 2011 gewonnen. Deze prijs beloont succesvolle initiatieven van ondernemer met natuur en is een initiatief van het Nationaal Groenfonds. Alleen ondernemingen met een win-win visie voor ogen (met zowel winst voor de natuur als voor de onderneming) komen in aanmerking voor de prijs.

Spelen in de natuur
Met de winst liet BSO Wijs! negen andere genomineerde ondernemingen achter zich. Bij de bso krijgen kinderen  heel veel mogelijkheden voor spel, activiteiten maar ook gewoon rust in de natuur. BSO Wijs! speelt over het algemeen op Heidestein, een natuurgebied van het Utrechts Landschap. De jury prees de originaliteit, innovatie en creativiteit van het speelbeleid van BSO Wijs! Maar er was ook lof voor de lage investeringskosten en financiële risico’s. De bso wint met de uitverkiezing € 10.000,-

Andere prijswinnaars
De tweede plaats wordt gedeeld door Landgoed Mariahoeve met het project ‘Over de Wiel’ en ARCADIS Nederland BV met ‘Integrale Gebiedsontwikkeling Veenoordkolk’. Er was ook een aanmoedigingsprijs, die ging naar Feike de Jong Ontwerp met Éxpeditie Biesbosch’. Dit is een hut van wilgentakken, die goed te plaatsen is in natuurgebieden. De hut is een picknickplek voor dagbezoekers en tegen betaling een overnachtingsplek voor rustzoekers die de natuur op een bijzondere manier willen beleven.

Lees meer over de prijs en bekijk een filmpje van alle genomineerde initiatieven op nationaalgroenfonds.nl >>

Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.